dilluns, 31 de gener del 2011

La Vila Olímpica, barri actual del districte de Sant Martí, neix a l'àrea del Poblenou tradicional amb motiu de les Olimpíades de Barcelona 1992, i amb dos objectius: modernitzar aquest sector urbà i satisfer les necessitats d'allotjament dels Jocs.
Passats 18 anys podem entendre la Vila com un barri ja consolidat, i ara només cal veure si el barri funciona o no avui dia, acomplerts (ja en el seu moment) els dos objectius amb els quals va néixer.
Per una banda es pot destacar satisfactòriament la ordenació urbana i la relació amb el mar i la ciutat, però caldria destacar que potser només a gran escala: ens trobem davant de grans illes i carrers que estan ben resolts quant a connexions entre ells i la resta de la ciutat (eixample, mar...), però el gra petit sembla descuidat o com si no hagués trobat el seu lloc o la seva mida adequada en un barri, on a més, s'hi pot presenciar una baixa densitat. Així, la vida de la zona sembla escasa en general, salvant, això sí, certs punts com el passeig marítim, o zones destinades al lleure, que a vegades fan de la Vila Olímpica un barri més destinat al turisme que a altra cosa.