dimarts, 19 d’octubre del 2010

Collserola, un tresor natural

La relació de Collserola amb la ciutat és evident des de diferents punts de vista. En primer lloc Collserola és el pulmó de la ciutat, per tant caldria respectar la seva flora per sobre de tot. En segon lloc Collserola està molt ben connectat a la ciutat podent-hi arribar des de diferents punt amb relativa facilitat.

Crec que la prioritat del parc hauria de ser protegir la seva fauna i flora autòctona, per sobre d’augmentar la seva activitat. Per tant hauria de tenir en compte que no seria molt ètic realitzar activitats que poguessin ocasionar problemes a aquests. Per tat les activitats que donessin vida al parc no haurien de ser molt multitudinàries, i molt respectuoses: circuits de senderisme, exposicions, taller informatius... inclús podríem contemplar que algunes activitats anessin creades a la preservació del parc de forma directa: extinció d’espècies invasores, replantació de fauna en perill... En definitiva activitat totalment respectuoses amb el seu entorn.

A Cornellà també tenim un futur parc natural .Tot i que encara no és pot considerar un espai natural la ribera del Llobregat s’està recuperant de la petjada que l’home li ha deixat. I esperem que en pocsanys tornem a gaudir d’un entorn natural a pocs minuts de casa.