diumenge, 16 de gener del 2011

Vila Olímpica

La Vila Olímpica es construeix amb presses i corrents entre el moment en que Samaranch anuncia que les olimpíades del 92 es faran “à la ville de Barcelone”, i que aquestes s’esdevenen. Resulta ser una bona ocasió pels arquitectes de la ciutat per posar-se d’acord i fer un projecte unitari de ciutat per als esportistes. I amb els anys, tot i que moltes de les construccions no aguanten massa estoicament el pas del temps, encara hi ha ciutats candidates a les olimpíades que s’interessen per la manera com es va funcionar aquí.

Un dels gran avenços, que encara ara és innovador, van ser les galeries de serveis. Tot i que no devia ser fàcil posar d’acord les diferents companyies, ha resultat ser una bona manera de portar les canalitzacions per la ciutat. Ara, la Vila Olímpica és un dels barris millor adaptats per a gent amb minusvalies físiques. Però no tot són flors i violes. Els grans equipaments per als esportistes s’han hagut d’adaptar a la ciutat i a les necessitats del barri. I tot i que no estan malmesos, en alguns més que en d’altres es noten les presses a l’hora de projectar-los i executar-los.

Crec que una assignatura pendent de la ciutat és aconseguir que la ronda litoral no sigui una barrera per al barri. Tot i que és cert que hi van havent passos per creuar, segueix sent massa important i un tall difícil de superar.