dijous, 20 de gener del 2011

La Vila Olímpica

La Vila Olímpica va ser un dels projectes que es van realitzar arrel de les Olimpíades del 92. Tots els projectes que es van dur a terme aleshores han evolucionat al llarg dels anys amb més o menys èxit, i personalment crec que aquest ha tingut un desenvolupament molt bo per a la ciutat.
D'entrada, l'operació urbanística va permetre revitalitzar el front marítim, i amb els anys el Port Olímpic s'ha convertit en una de les zones d'oci nocturn per excel·lència. A més, va poder-se aprofitar la condició costanera de Barcelona, i explotar-la amb l'habilitació de platges com la de Nova Icària.
Pel que fa a la vivenda, la Vila Olímpica va ser concebuda amb una densitat molt baixa. Això ha fet que la construcció d'equipaments no hagi sigut massa fructífera. Més enllà del passeig pròpiament dit, és molt freqüent passejar-se pel barri sense veure-hi gaire moviment.
Ara bé, anys més tard del projecte inicial comença a funcionar la biblioteca del a UPF del dipòsit de les aigües. Al meu parer, la presència del Campus de la Universitat Pompeu Fabra al barri el dota d'una importància brutal, l'obre a la ciutat, li dóna vida, moviment. Pel que fa a l'edifici en si, és un dels projectes que més m'impressionen de Barcelona.