dijous, 20 de gener del 2011

La nocturnitat de les rambles

Cal destacar d’aquesta sortida l’oportunitat d’apreciar el contrast dia nit/de la rambla: mentre durant el dia predomina el turisme i el petit comerç, durant la nit la festa i la rauxa prenen la rambla. Aquest moviment constant de les rambles provoca que sigui el carrer amb més importància de Barcelona. Fins al punt que no es pot parlar de Barcelona sense conèixer les rambles.

Deixant de banda el gran contrast dia/nit que trobem a les rambles, cal destacar la multitud d’operacions que no s’han realitzat per tal de conservar l’organització de petit comerç. El fet que les inmobiliaries i bancs no hagin pogut apoderarse de la zona ha fet que les rambles es conservessin la seva vessant més pintoresca i bella. Les operacions dutes a terme al seu voltant aprofitant els buit deixats pels convents són dignes per la ciutat afavorint casi sempre a la cultutra (com el cas de Liceu). Aquest conjunt d’operacions han fet que la rambla sigui un punt d’interes mundial.

La rambla ha arrivat a on és gracies a la seva conservació i a una renovació coherent i sostenible. Les mafies inmobiliaries i del consum no han pogut penentrar a la rambla ni en els seus voltants. Aquest fet sens dubte ha fet que la rambla és conservi bella i original.