dilluns, 22 de novembre del 2010

Glòries-Bons Aires


La Plaça de les Glòries és on conflueixen els 3 eixos més importants de Barcelona: la Meridiana, Av. Diagonal i Gran Via.
En el seu planejament, la plaça no estava preparada per assolir tot el tràfic que actualment passa per allà, al ser els 3 eixos els conductes de pas a la ciutat.
L'any 1992 es construí un anell per a millorar la xarxa viària, deixant al seu interior un parc. Al estar aquest anell a una alçada superior , les vies han d'agafar alçada per tal de poder-hi accedir, cosa que crea un conflicte de cara a les edifcacions dels voltants, quedant a una cota inferior respecte les vies.
Actualment està en procés de transformació. Es preveu que estarà llest el 2014, que farà passar el vial soterrat, aconseguint una gran superfície lliure per a fer un parc. El Mercat dels Enfants es desplaça a pocs metres, entre Glòries i Marina. A més, a la plaça s'hi està construint el nou centre de disseny Hub, tal i com s'observa a la fotografia anterior.



A Palma de Mallorca es produeix una situació similar (a petita escala) al barri de Bons Aires.
El barri incluia fins fa pocs anys l'hospital psiquiàtric, l'estadi Lluís Sitjar (antic camp de futbol del Mallorca) , les instal·lacions esportives militars d'Es Fortí i els instituts Joan Alcover i Ramon Llull com a equipaments.
Cada any es celebrava un mes abans de la Setmana Santa fins a acabar aquesta, la fira del Ram, que consistia en un parc d'atraccions ambulant, i també el mes d'abril, "La Feria de Abril" emmig de tots els equipaments abans nombrats. L'emplaçament quedava com un descampat la resta de l'any, per no parlar dels disturbis que ocasionaven ambdues activitats.
Aquestes fires s'han traslladat al polígon Son Castelló actualment, i el descampat s'ha convertit en un gran parc.
Al voltant d'aquest s'hi han afegit equipaments importants com el famós i polèmic Palma Arena, i l'ONO estadi, actual camp del Mallorca.
Està prevista l'ampliació de la zona verda, seguint la direcció de Sa Riera.